De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser – lätt och fluffigt, krämigt och segt – och sofistikerade smaksättningar från matcha och kastanj till vanilj och choklad. För att inte nämna den arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmabakaren.
I denna nya uppdaterade utgåva ingår flera nya recept på till exempel romraisin butter sand, matcha cheesecake och warabi mochi. Bakverken delas in i tre huvudgrupper. Wagashi är traditionella japanska bakverk som till exempel de färgglada mochi-riskakorna, yogashi är bakverk inspirerade av väst, som matcharulltårta, jordgubbsshortcake och cheese soufflé och kashipan är delikata japanska vetebröd, med eller utan fyllning.
Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi dessutom bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl och pumpor – och vi bjuds även på en inblick i den japanska teceremonin chado.
Recepten är tydliga och pedagogiska – med alla instruktioner du behöver för att lyckas med perfekta japanska bakverk i hemmaköket.