Nu pratar vi äntligen om den tyska maten! De senaste åren har öl, viner och – inte minst – schnitzeln fått allt fler att upptäcka matkulturen som under många nästan varit osynlig på den svenska matkartan. Och visst. Tysk mat är oktoberfest. Det är schnitzel och öl, korv och potatis. Men inte bara.
Tyskland är stort och de lokala kulturerna mycket starka. I södern tar köket inspiration av Medelhavets örtiga toner. I väst närmar det sig Frankrikes delikata finess. Vid östersjökusten dominerar sötsyrliga, nordiska smaker. I öst lever minnet av DDR kvar på små, enkla serveringar. På gatan blandas klassiska rätter med dagens streetfood – där tyska och invandrarinfluenser möts.
Den tyska maten är en oumbärlig bok, både för den som vill sätta sig in i det tyska köket och för den som vill veta mer om Europas viktigaste och största land.
Genom en blandning av noga utvalda recept och reportage får du inte bara lära dig att laga paradrätter från Hamburgs hamn, Berlins stadsvimmel och de Bayerska bergen. Du får också lära dig varför maten från DDR smakar lika tryggt som svensk skolmat. Varför hela landet årligen går in i en sparrispsykos. Och varför det egentligen inte går att laga en perfekt schnitzel.